Wijk bij Duurstede, 23 november 2020. Donderdag 26 november 18.00 uur. De 20-jarige Daniel wordt voorwaardelijk vrijgelaten uit een Poolse jeugdinrichting en bluft zich direct naar de rol van priester van een lokale kerk in een klein dorpje. Langzaam maar zeker wint Daniel het vertrouwen van de bewoners en stuit hij op een tragedie die een open wond heeft achtergelaten in het dorp. Corpus Christi is een intrigerende, vlotte film over tweede kansen en afrekenen met het verleden. Bartosz Bielenia won meerdere prijzen voor zijn intense vertolking van Daniel, wiens verleden en motief lang een mysterie blijven. Zijn geheim en relatie met de bewoners ontvouwen zich in gelaagde dialogen en enerverende scènes, opgediend met de nodig humor.

The Personal History of David Copperfield

Donderdag 26 november om 21.00 uur. Deze komisch-dramatische kostuumfilm vertelt de geschiedenis van David Copperfield die opgroeit zonder vader en bij zijn liefhebbende moeder woont. Wanneer zij hertrouwt, wordt David echter door zijn norse stiefvader uit huis gezet. Zo begint hij aan een lange reis naar familie, vriendschap, liefde en status. Tijdens zijn chaotische zoektocht, waarbij hij allerlei excentrieke personages ontmoet, ontdekt hij zijn roeping als schrijver. Deze verfrissende verfilming van Charles Dickens’ semi-autobiografische roman uit 1850, is bij vlagen niet alleen hilarisch en tragisch is, maar ook vol leven, kleur en medemenselijkheid. Geregisseerd door Armando Iannucci, bekend van The Death of Stalin.

I.v.m. coronamaatregelen 2 films per avond zonder pauze met max. 30 bezoekers per film. Kaarten uitsluitend na reservering via tel. 0343-591030 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha